Karting

MİLLİ SPORCU AYŞE ÇEBİ BOM KARTİNG TEAM’İN RESMİ OLARAK TAKIM PİLOTU OLDU.

Ayşe ÇEBİ 2022’den itibaren Avrupa’da dünyanın en önemli yarış organizasyonları; Iame Series, ACI İtalya Şampiyonası, WSK Avrupa Kupası ve Rotax Max yarışlarında bugüne kadar 100’ün üzerinde yarış yaparak Türkiye’de bir ilke imza atarak spor bakanlığından Milli Sporcu Unvanını aldı. ÇEBİ bundan sonrası için başka yarış serilerine hazırlık yapmak ve yeni tecrübeler edinmek adına Motorsporları kariyerine BOM Karting Team çatısı altında devam etme kararı aldı.

Ayşe ÇEBİ ilk olarak Sakarya Akyazı’da bulunan Kenan Sofuoğlu yarış pistine gelerek, Türkiye’nin en genç Motorsporları pilotu olan 5 yaşındaki takım arkadaşı Zayn Sofuoğlu ile ilk antrenmanına çıktı. Tüm Dünyanın tanıdığı fenomen sporcu Zayn Sofuoğlu ile keyifli bir antrenman yapan Ayşe ÇEBİ, BOM Karting Team renklerinde ilk çalışmasını da tamamlamış oldu.

Borusan Otomotiv Motorsport (BOM) Karting Takımı, 2024 Türkiye Karting Şampiyonası kadrosununa Türkiye’nin en genç karting pilotu olma unvanına sahip 5 yaşındaki Zayn Sofuoğlu, 2023 sezonunda BOM Karting Takımında başarıyla yarışan Efe Ayhan, 2022 Türkiye Karting Şampiyonası Mini Kategoride üçüncülük elde eden Rüzgar Evci, Türkiye Formula Junior Karting şampiyonu Sarp Arhan Or ve şimdi de 2022 Junior Kadınlar Şampiyonu Ayşe Çebi’yi kadrosuna dahil etti.

Borusan Otomotiv Motorsport’un Türkiye’de motor sporlarının gelişimini ve yaygınlaşmasını desteklemek üzere 16 yıl önce kuruldu. Bugüne kadar 4 kıtada, 21 farklı ülkede, 38 farklı pistte 440’a yakın yarışta start alan BOM takımı, onlarca kez podyum görürken, son 7 yıldır kesintisiz olarak ülkemizi GT4 Avrupa Serisi’nde temsil eden ilk ve tek takım olma unvanını da taşıyor. Diğer taraftan BOM Karting takımı da temellerinin atıldığı 2020 yılından bu yana 3 Türkiye Şampiyonası’nda büyük başarılar elde ederek genç sporcuları motor sporlarıyla tanıştırmaya devam ediyor. İşte onlardan birisi de 16 yaşındaki Milli Sporcumuz Ayşe Çebi oldu. 

Ayşe Çebi ilk resmi yarışına 29 Ağustos 1 Eylül tarihlerinde South Garda Pistinde gece koşulacak olan Rotax Max Challenge Euro Trophy 4. Ayağında çıkacak. BOM Karting Team adına yarışacak olan genç sporcu, 100’ün üzerinde sporcunun yer aldığı Senior Kategoride mücadele edecek.

Ayşe Çebi Türkiye şampiyonasında puan almadan, şampiyona dışında misafir sporcu olarak Avrupa takvimine denk gelmeyen Türkiye’de ki birkaç yarışa da katılacağını bildirdi.

Ayşe Çebi; bundan sonra çıkacağı tüm yarışlarda BOM Karting Team renklerindeki Tulumu giyerek, takımı ile bir bütün olacağını ve kariyerinde bir çok başarıya birlikte imza atacağımızı düşünüyorum, bunun için çok heyecanlıyım dedi.

Bizde genç milli sporcumuza çıktığı yeni yolda başarılar diliyoruz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

[object Object] Full Oyun İndir Full Program İndir Android Oyun İndir Android Modlu APK Mobil Oyun İndir casibom