Dünyada SporcularımızGenelKarting

MİLLİ SPORCU AYŞE ÇEBİ BOM KARTİNG TEAM’İN RENKLERİNDE İTALYA’DA İLK YARIŞINA ÇIKIYOR

Milli Karting Sporcumuz Ayşe Çebi, geçtiğimiz günlerde Borusan Otomotiv Motorsport (BOM) Karting Team’e transfer olmuştu. Bu hafta sonu BOM renklerinde ilk yarışına çıkmaya hazırlanıyor. Ayşe Çebi 2022’den itibaren Avrupa’da dünyanın en önemli yarış organizasyonları; Iame Series, ACI İtalya Şampiyonası, WSK Avrupa Kupası ve Rotax Max yarışlarında bugüne kadar 100’ün üzerinde yarış yaptı. Çebi bu başarısının ardından Türkiye’de bir ilke imza attı ve spor bakanlığından Milli Sporcu Unvanını aldı. Çebi yarış serüvenine hız kesmeden devam ediyor.  

Ayşe Çebi ilk resmi yarışına 29 Ağustos 1 Eylül tarihlerinde South Garda Pistinde gece koşulacak olan Rotax Max Challenge Euro Trophy 4. Ayağında çıkıyor. Rotax Euro Serisi, Dünyada düzenlenen en zor Karting yarışı diyebiliriz. Rotax Motorlar aynı zamanda Dünya’da GO-Kart araçlarında en çok kullanılan motorlar. Bir önemli bilgi de, Dünya da en çok düzenlenen yarış organizasyonları da Rotax yarışları. Dolayısı ile Rotax Max Challenge Euro Trophy yarışları da Dünya’nın en iyi sporcularını bir araya getiriyor. Toplam 4 Ayak üzerinden koşulan seri’de ayrıca 1 de kış kupası yarışı yapılıyor. 40 Ülkeden sporcunun yarıştığı seri her yıl ilgiyle takip ediliyor.

  Haberimizin yayınlandığı sırada South Garda Pistinde antrenmanlara başlayan Çebi bize oradan mesaj gönderdi. Bu hafta sonu 81 sporcu Senior Kategori’de yarışacak. Ben de onlardan birisiyim. Zor bir yarış olacak ama ben elimden gelenin en iyisini yapacağım. Bunun için çalışmalarıma başladım ve ilk hedefim bu zorlu yarışlarda finale kalabilmek olacak. Hepinize güzel bir hafta sonu dilerim dedi.

  BOM Karting Team adına yarışacak olan genç milli karting sporcusu Ayşe Çebi, 81 sporcunun yer aldığı Senior Kategoride ülkemizi temsil edecek.

Bizde genç milli sporcumuza başarılar diliyoruz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

[object Object] Full Oyun İndir Full Program İndir Android Oyun İndir Android Modlu APK Mobil Oyun İndir casibom